четвер, 19 листопада 2020 р.

Година спілкування

У рамках відзначення Міжнародного дня толерантності та з метою формування в школярів загальнолюдських моральних цінностей 18 листопада для учнів 8 класу була проведена класна година на тему "Вчимося толерантному спілкуванню". Класний керівник Бруснік Л. А. зосередила увагу школярів на аспектах толерантності, вчила дітей розуміти й поважати одне одного. Учні переглянули відеоролик про толерантність, вирішували життєві ситуації, проаналізували в себе наявність рис толерантності. Упевнена, що ця розмова залишить слід у душах учнів і допоможе зрозуміти, що тільки повага, взаєморозуміння, терпимість, дружба насправді врятують світ.




Толерантність як норму сучасного цивілізованого світу продекламовано в Резолюції Генеральної Конференції ЮНЕСКО 16 листопада 1995 року як «Декларацію принципів толерантності». З того часу цей день щороку відзначається як Міжнародний день толерантності по всій планеті. З латини tolerantia означає «стійкість, витривалість».

Синоніми толерантності ‒ це терпимість, повага до чужої думки, лояльність. Толерантність повинні виявляти як окремі люди та групи людей, так і держави.





Немає коментарів:

Дописати коментар