середа, 16 травня 2018 р.

Цікава зустріч



Сьогодні в школу, а саме до 5 класу завітав колишній випускник нашої школи – Бубенко Роман, який зараз навчається в Польщі. Учням було дуже цікаво поспілкуватися зі старшим товаришем. Вони захоплено слухали розповідь Роми про навчання за кордоном, про його мандрівки Європою та про те, які життєві уроки він отримав, живучи далеко від рідної домівки без батьків.
 Пятикласники ставили Ромі свої запитання, а також отримали можливість переконатися, що українська мова має 70% спільної лексики з польською.
Розмова велася весело й жваво. Рома розповідав пр те, як навчання за кордоном змінило його погляди на життя і встиг дати декілька корисних порад молодшим товаришам.
1.     Не боятися бути самими собою. Не перейматися тим, що про них подумають інші. Але, звичайно, все в межах розумного. Треба, не зважаючи на свої бажання, бути вихованими людьми.
2.     Цінувати прекрасну пору свого життя – дитинство. Більше часу проводити не за компютером, а на свіжому подвірї з друзями.
3.     Шанувати батьків і прислухатись до них, бо цінність їхніх порад стає очевидною тільки з роками.
4.     Учитися постійно й наполегливо. Чим більше ти вмієш і знаєш, тим легше жити у цьому світі.  Розумну, обізнану людину, котра багато вміє і знає, поважають.
5.     Учитися самому організовувати свій час. По можливості вчитися готувати собі їсти, мити посуд, розпоряджатися раціонально своїми фінансами.  
Сподіваюсь, що ця зустріч запамятається моїм школярам і вони будуть хоча б частково виконувати поради старшого друга.

Немає коментарів:

Дописати коментар