пʼятниця, 4 травня 2018 р.


Зустріч із волонтерами
27 квітня 2018 року в Люцернянському НВК пройшла зустріч із волонтерами.
У зв’язку з тим, що в державі відбувається військовий конфлікт, ніхто не застрахований від навмисних дій терористичних актів. Часті випадки знахідок вибуховонебезпечних предметів у різних частинах держави змушують приділити більше уваги життю і здоров’ю учнів.

Щоб уберегти підростаюче покоління від нещасних випадків, за допомогою макетів школярів ознайомили з вибухонебезпечними предметами часів минулих війн та сучасності, ознаки за якими їх можна визначити. Рятувальники навчили присутніх алгоритму дій у разі виявлення невідомих предметів. Наголосили, що петарди, саморобні вибухівки, аерозольні балончики також відносяться до вибухонебезпечних предметів. Особливе зацікавлення у дітей викликала розповідь про тонкощі професії піротехніка та надзвичайні події, які їм доводилося ліквідовувати.


Значення першої медичної допомоги важко переоцінити. Своєчасне надання та правильне проведення екстрених заходів не тільки рятує життя постраждалому, але й забезпечує подальше успішне лікування хвороби або ушкодження.Одним із важливих заходів при наданні першої невідкладної допомоги є накладання джгута для припинення кровотечі. Учням не лише пояснили, як це зробити правильно, а й продемонстрували  на практиці.




Окрім головних правил надання першої медичної допомоги, активісти спілки учасників АТО розповіли про поводження із зброєю, будову автоматів  АКМС та АКСУ,  і навіть дали змогу усім бажаючим самостійно розібрати автомати.

Майбутні захисники України






Немає коментарів:

Дописати коментар