пʼятниця, 22 березня 2019 р.

Профілактика булінгу


22 березня  учні 6 класу переглянули відеоролик «Безпечна школа: як навчити підлітків дружити. Поради Ніка Вуйчича» з метою попередження булінгу в школі. А також послухали історію його життя, яка нікого із слухачів не залишила байдужим. Учні прослухали інформацію про цькування Ніка Вуйчича та знущання з боку однолітків. Діти також переглянули розповідь про цінність життя, як навчитися любити себе, як змінити власне життя. В рамках протидії шкільного булінгу  класний керівник провела тренінг "Профілактика булінгу в учнівському середовищі". Учитель звернулася до учнів з проханням бути уважними до інвалідів і один до одного, перебуваючи в громадських місцях, в транспорті та навчальних закладах, ставитись один до одного з повагою, чемно і толерантно. Педагог дала зрозуміти учням, що головне для кожного – це віра в себе, прагнення переборювати труднощі та бути потрібними і корисними суспільству. 


Історія, що надихає

Народився Нік Вуйчич  4 грудня 1982 року в Мельбурні в сім'ї сербських емігрантів і мав рідкісну патологію: у хлопчика були відсутні кінцівки — обидві руки й обидві ноги (частково була одна стопа з двома пальцями, що дозволило хлопчику в подальшому навчитися ходити, плавати, кататися на скейті, грати на комп'ютері і писати). Цікавий шлях підлітка на інвалідній колясці, над якими сміялися в школі, і який власною працею і шармом придбав друзів.
"Є рани, які загоюються, коли людина рухається. Рівно те саме можна сказати про життєві невдачі. Не псуйте життя скигленням - дивіться вперед", - радить Нік.
Закінчив Університет Гріффіта (Брисбен, Австралія) у 2004 році.
Він об'їздив близько 64 країн, виступаючи у школах, університетах та інших організаціях. Бере участь у телешоу й пише книги. Його перша книга «Життя без обмежень» (Life Without Limits: Inspiration for a Ridiculously Good Life) вийшла в 2010 році.
Зараз проживає в Каліфорнії, США.
Нік міг обрати шлях, яким ідуть інваліди, але він пішов дорогою звичайних людей: він не визнавав, що він інвалід. Нік не хотів, щоб його доглядали, він усього хотів навчитися сам.
У квітні 2010 року на одній маленькій лекції він зустрів свою майбутню дружину, яку показав після весілля телевізійникам лише один раз, де Канае Міахарі довелося відповідати на найвідвертіші запитання про своє кохання до Ніка. У щасливої пари народилося 4 дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар