середа, 16 березня 2022 р.

Унікальна дівчина

 15 березня - 20 день війни

                                    Унікальна дівчина

У час, коли Росія варварськи вторглась на територію України та продовжує бомбити будинки цивільного населення, нам дуже потрібні хороші, добрі новини. 

Сьогодніі історія про  Анастасію Тиху, яка пішки з Ірпеня вивела собак-інвалідів, ризикуючи своїм життям....

Разом із чоловіком та випадковим перехожим Настя врятувала від вірної смерті 24 тварини – собак, кішок, хом'яка, хамелеона і навіть павука.



Коли прийшла війна, багато волонтерів кинули свої перетримки та пішли. Але не Настя. Її батьки утримують розплідник, тому дівчина з дитинства вміє все: приймати пологи, зашивати рани, ставити крапельниці. Вона має початкову ветеринарну освіту, тому за останні три роки це вже стало її професією – вона допомагає хворим тваринам як спінальник.

Після початку бойових дій з чоловіком Настя опинилися в ізоляції в Ірпені, але продовжили дбати про цих тварин та допомагати іншим: підбирати котів та собак, покинутих господарями. Піти без них не могли, а з ними було надто ризиковано.

"Наважувалися довго, а потім просто за 15 хвилин зібралися та пішли. Хіба це героїзм? Вони – мої діти, мої зайчики. Як їх кинеш? У нас навіть думок про це не було", – розповідає Настя, яка не взяла жодних особистих речей, тільки ліки для тварин. 

Зазвичай дорога від будинку до мосту, який їм потрібно було перейти, щоб опинитися в безпеці, займала 15-20 хвилин, але з тваринами це тривало 3,5 години. Настя не приховує, що це було дуже складно. У дорозі вона зламала палець, а зараз у неї болить все тіло, бо її тягнула в різні боки купа собак.

"Собаки упиралися. Спершу намагалися втекти назад додому. Але у нас є одна собака – найбільша. Я її тримала, а вона їх вела. Дуже нею пишаюся. Інакше мені довелося б тягнути всіх самій", – каже дівчина.

Немає коментарів:

Дописати коментар